Produktronika d.o.o.
  • +385 1 2362 310
    produktronika@produktronika.hr
  • Janka Leskovara 13,
    Zagreb - HR

FIRE scape PLUS

Europsko zakonodavstvo poziva sve poslovne prostore da instaliraju sustave za dojavu požara, također savjetuju vlasnicima zgrada da instaliraju sustave sigurnosne rasvjete.

FIREscape + je jedina sustav koji zadovoljava oba zahtjeva jer je uistinu kombinirani sustav za dojavu požara i sustav sigurnosne rasvjete.

U središtu sustava FIREscape + je centrala koja se može adresirati i koja upravlja elementima za dojavu požara i hitne rasvjete. Upotrebom vatrootpornih kabela od 40 volt, u istu se petlju može priključiti do 127 izlaznih znakova, rasvjetnih tijela, uređaja za otkrivanje požara i ulaznih / izlaznih modula. Svaki uređaj dobiva adresu. U slučaju požara, sustav će automatski odrediti stanje izlaznih znakova na temelju mjesta požara. Signali za izlazak u slučaju nužde osvjetljavaju se crvenim križem ako je put za bijeg blokiran vatrom; u međuvremenu u sigurnim područjima, izlazni znakovi će se osvijetliti međunarodno priznatom zelenom grafikom BS EN ISO 7010, kako bi sigurno evakuirali ljude na najbliži dostupni izlaz za nuždu.

Ovaj revolucionarni sustav osmišljen je kako bi se osiguralo da korisnici objekata dobiju najbolju moguću priliku za bijeg; čak i ako nisu upoznati s tlocrtom objekta.